Bij wesp in het engels

Datum van publicatie: 22.11.2020

Vanaf een foto is hij vaak niet te determineren. Vliegtijd: maart- augustus. De andere soorten zijn echt anders gekleurd [o.

Hoornaargif dient voornamelijk om ongewervelden te doden en secundair om het nest te beschermen. Volgens Jeroen de Rond: Aan de iets van achteren genomen foto meen er een scherpe driehoekige middenkam aan de snuit te herkennen.

Laatstgenoemde soort jaagt op cicades en leeft solitair. Anteon brachycerum. Vespa crabro Linnaeus ,

Ze nestelen in holle stengels, Meestal zijn ze zwart met een voor een deel rode abdomen achterlijf. Foto's:holtes in hout en muren. Opvallend 21 sep. Ancistrocerus spec. Vrijwel onbehaard en opvallend gepuncteerd.

  • Alleen de koningin die aan het eind van het seizoen werd geboren, overwintert om het volgende jaar een nieuw nest te maken.
  • Geen echte voorkeur voor een biotoop.

Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken?

Graafwespen De graafwespen worden onderverdeeld in 2 verschillende families, de Sphecidae en Crabronidae. Ze nestelen in holtes in de grond. Net als de koekoek leggen deze bijen hun eitjes in het nest van andere bijen. Het nest telt uiteindelijk ongeveer cellen en is opgebouwd uit vijf horizontale lagen.

Het gezicht is langwerpig. De hoornaar likt vaak het uittredende sap op van beschadigde bomen, waarbij de bastranden open worden geknaagd met de kaken. De bij op de foto had echter een voorkeur voor de bloemen van de perzik.

  • Het nest wordt bekleed met plantenharen.
  • De hoornaar is in België en Nederland gemakkelijk te onderscheiden van verschillende andere wespen, zoals de Duitse wesp Vespula germanica en de gewone wesp Vespula vulgaris. Voornamelijk de eik wordt door de wesp gebruikt als leverancier van suikerrijke sappen.

De twee meest voorkomende soorten zijn de Nysson spinosus en Nysson trimaculatus. Werksters en mannetjes zijn vaak zwart met smalle gele banden. Vliegen van de familie huisvliegen dienen vaak als prooi. Het zijn vroege soorten, bij wesp in het engels, waarvan de mannetjes een afstaande kaakdoorn hebben. Van 4 tot 10 mm.

Reageer op artikel:.

Log in om te reageren

Buitenland 30 aug Britten moeten mogelijk meer belasting gaan betalen. Geurgroefbij, omdat de vrouwtjes een zoete geur verspreiden.

Volgens een woordvoerder van het Britse Nationale Museum komen nesten als deze vaker voor — al is dit nest wel erg groot en bijzonder door al zijn tunnels. De hoornaar is in staat om bij maanlicht ook 's nachts te jagen en maakt dan veel nachtvlinders buit.

Hymenoptera Vliesvleugeligen. Behangersbijen  Megachilinae. Het borststuk is aan de bovenkant oranjebruin behaard. Subpagina Frankrijk:    Insecten Frankrijk. Op veel bloemen, maar met voorkeur voor boterbloemen.

Engelse woordenlijst :: Insecten

Verder heb je natuurlijk de werksters. Dit is een mannetje. Tegenwoordig komt de wesp westelijk voor tot in Texas , zuidelijk tot in North Carolina en noordelijker tot in delen van Canada.

Het geheel wordt aan de buitenzijde voorzien van een bolvormig omhulsel zodat de cellen niet zichtbaar zijn. Foto In zuidoostelijk China komt de hoornaar voor in het zuidwesten in grote delen van het Zuid-Chinees Hoogland. Artikel van Jan Smit   en  www! Volgens een woordvoerder van het Britse Nationale Museum komen nesten als deze vaker voor - al is dit nest wel erg groot en bijzonder door al zijn tunnels. Op de rode lijst staat hij vermeld als kwetsbaar!

Familie Plooivleugelwespen Vespidae, bij wesp in het engels. Verder zijn de poten licht geel met zwart.

Navigatiemenu

Duurzaamheid 19 aug 5 x positief nieuws: Het Verenigd Koninkrijk at véél meer plantaardig dan voor de lockdown en meer. Gewone sluipwespen Ichneumonidae zijn de grootste groep. De Europese hoornaar behoort tot de insectenorde vliesvleugeligen Hymenoptera en de familie plooivleugelwespen Vespidae. Bijen Apidae , superfamilie Apoidea, orde vliesvleugeligen Hymenoptera   Als ik aan bijen denk, denk ik altijd aan de sociale bijen bij de imker.

Gewone Viltbij Epeolus variegatus of  Heideviltbij Epeolus cruciger. Urntjesspinnendoder, Metselspinnerdoder Auplopus carbonarius, net als de thorax.

Bij de hoornaar is de eerste tergiet roodbruin gekleurd.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
30.11.2020 01:43 Owen:
De ogen van de hoornaar zijn niet rond of ovaal, zoals bij veel andere insecten, maar langwerpig van vorm. Een geheel zwarte, slanke wesp.

27.11.2020 21:19 Bessel:
Bloedbijen Halictidae.

29.11.2020 22:24 Almar:
De haren van het mannetje zijn lichter naar grijs of wit.