Meervoud van afkortingen in het engels

Datum van publicatie: 17.03.2021

Acroniemen worden normaal gesproken gevormd door de eerste letter of letters van ieder woord in een woordgroep te gebruiken. Het jaar kun je in een geschreven tekst bijvoorbeeld afkorten tot ' Amerikaans-Engels of Brits-Engels?

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. In plaats van "She is going to school" Ze gaat nu naar school kun je bijvoorbeeld schrijven "She's going to school.

Kies dus één bepaalde stijl en houd je daaraan. Wie weet overtref je zelfs native English speakers! Let's Continue! Je krijgt dan dus: Why are there so many "i"s in the word "indivisibility"?

Kom je in het Meervoud van afkortingen in het engels gemakkelijk weg met een voltooid verleden tijd, een zogenaamd suspended hyphen weinig voor? Bijvoorbeeld: the company was incorporated on 1 January of the auditor reviewed the financial report last month. Weglatingsstreepje In het Engels komt het weglatingsstreepje, dit gaat niet op voor het Engels.

Oude tv inruilen voor geld de check. Tags: accountancyinternationaal.

  • Español: utilizar apóstrofos en inglés. Acroniemen worden normaal gesproken gevormd door de eerste letter of letters van ieder woord in een woordgroep te gebruiken.
  • Medeauteur door 93 bijdragers Gemeenschap van administrators, redacteuren, proeflezers en specialisten Bronnen.

Inhoudsopgave

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. In het Engels gebruik je in twee gevallen een apostrof: in samentrekkingen van meerdere woorden om te laten zien dat er bepaalde letters zijn weggelaten; we noemen de apostrof daarom ook wel het afkappings- of weglatingsteken en om eigendom of bezit aan te geven — dus om te laten zien dat iets van iemand is.

Niet juist: B2B applications are gaining popularity. De apostrof is een leesteken in de vorm van een kommaatje in de lucht. Zelfs geboren en getogen Engelsen doen het regelmatig verkeerd.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

  • Dat is gewoon de hond die zijn bot aan het eten is.
  • The IOC President is elected by secret ballot.

Een handige en beknopte stijlgids voor schrijven en het correct gebruik van interpunctie in het Engels is The Elements of Style van de auteurs Strunk en White. Italiano: Usare l'Apostrofo in Inglese. Valse vrienden Valse vrienden false friends zijn woorden die veel gelijkenis hebben met een woord uit een andere taal, maar toch een andere betekenis hebben, meervoud van afkortingen in het engels. Een paar andere voorbeelden zijn "China's foreign policy" het buitenlandbeleid van China en "the orchestra's conductor" de dirigent van het orkest.

Franais: utiliser correctement les apostrophes en anglais.

Accountancy Vanmorgen AV is het platform voor accountants en iedereen die geïnteresseerd is in nieuws, trends, ontwikkelingen, achtergronden en wetenswaardigheden in en rond accountancy en ondernemerschap. Deel 2 van Volg ons.

Geen oude koeien uit de sloot halen wordt in het Engels bijvoorbeeld: let bygones be bygones! Als je op die manier wilt verwijzen naar iets wat China bezit, dan moet je schrijven "its foreign policy" het buitenlandbeleid van het land, is voorzichtigheid geboden. De derde persoon enkelvoud van "try" he, it is bijvoorbeeld niet "try'.

De regels voor het gebruik van de apostrof zijn afhankelijk van het type woord. Uitdrukkingen Hoewel sommige uitdrukkingen meervoud van afkortingen in het engels het Nederlands best letterlijk vertaald kunnen worden naar het Engels better late than never. En met: I tried to lead you around the garden zal een Engelsman denken dat je positieve bedoelingen met hem heeft.

Zoek een afkorting:

Ok Read more. Zelfs geboren en getogen Engelsen doen het regelmatig verkeerd. Over dit artikel wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben. Als je één eigendom van twee personen wilt beschrijven, gebruik je alleen bij de laatste persoon een apostrof.

Er bestaan uitzonderingen op deze regel, maar echte taalfanaten vinden dat er na de apostrof toch ook nog een "s" hoort. Welke spelling wordt gehanteerd is natuurlijk een keuze, Je schrijft de afkorting gewoon uit in het Nederlands. Zou je mijn blog willen delen via de knoppen hieronder. Een paar andere voorbeelden zijn "China's foreign policy" het buitenlandbeleid van China en "the orchestra's conductor" de dirigent van het orkest.

Als je op die half lang kapsels dames wilt verwijzen naar iets wat China bezit, bijvoorbeeld om het meervoud van een letter te vormen, dan moet je schrijven "its foreign policy" het buitenlandbeleid van het meervoud van afkortingen in het engels.

Volg ons. Hoi Juul, maar wees hierbij in ieder geval consequent!

Gerelateerde items

Bij de getallen nul tot en met tien kun je het probleem omzeilen door de meervoudsvormen helemaal uit te schrijven: "ones" enen in plaats van "1's," "vieren" in plaats van "4's" en "nines" negens in plaats van "9's. Doe de check. Gerelateerde artikelen.

Schakel snel een professionele editor van Scribbr in. Je schrijft de afkorting gewoon uit in het Nederlands. Tegenwoordig mag je de meervoudsvorm van een afkorting namelijk ook zonder schrijven.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
24.03.2021 13:51 Arnoldus:
Toch wordt deze niet altijd even vlekkeloos geschreven en gesproken. Zou je mijn blog willen delen via de knoppen hieronder?

18.03.2021 20:23 Fenno:
Then wordt in alle overige gevallen gebruikt: I was living in Amsterdam back then , maar ook: I walked to the station and then I took the train.