Bobbel onder oor

Datum van publicatie: 22.02.2021

Een zogenaamd kropgezwel struma is een voelbare en zichtbare toename van het schildkliervolume onderaan en centraal in de hals. Lipomen zijn tussen de twee en tien centimeter groot, maar soms worden ze nog groter.

Er zijn 3 grote speekselklieren aan beide kanten van uw gezicht: vlak voor het oor onder de hoek van de onderkaak onder de tong Speekselstenen zitten: vaak in de kaakhoek minder vaak voor het oor bijna nooit onder de tong   Meestal zijn de stenen 2 tot 10 millimeter groot.

De aangezichtszenuw kan wel beschadigen als in de oorspeekselklier wordt gesneden om weefsel te verkrijgen voor weefsel onderzoek. Bij deze aandoening vallen antistoffen de speeksel- en traanklieren aan, met als resultaat een droge mond en droge ogen.

Speeksel is een waterig slijm in uw mond. U hoeft dan niets te doen. Speekselklierkanker is vrij zeldzaam.

Vraag de huisarts om een verwijzing naar een specialist als je langer dan 3 weken 1 van deze klachten hebt. Hoe gezond is het flexitarisme. Voorafgaande aan de operatie valt niet vast te stellen bij wie en hoe ernstig functievermindering zal optreden.

Oorzaken Hoe ontstaat een bobbel onder oor lymfeklier in mijn hals. Deze zwellingen zijn bijna altijd dubbelzijdig. Oorzaken Waardoor komt een speekselsteen.

Bij sommige patie¨nten kunnen zenuwen in de knel komen, met als gevolg heesheid, slikklachten of aangezichtsverlamming.
  • Meestal is er sprake van een langzaam groter wordende zwelling in de hals of zijn er klachten van gehoorsvermindering met kloppend oorsuizen. U kunt hierdoor een scheef gezicht krijgen: de mondhoek hangt lager, de plooi tussen neus en mondhoek verdwijnt en het oog is wijder dan aan de gezonde zijde.
  • In de oorspeekselklier kan een gezwel of ontsteking ontstaan.

Kruimelpad

Steen in de speekselkanaaltjes of -klier In geval van een steentje in de speekselkanaaltjes of -klier heb je éénzijdige pijn en zwelling, vooral na het eten. Een ander goedaardig gezwel dat zwellingen in de hals kan veroorzaken is een paraganglioom of glomustumor. Het kan helpen om: te zuigen op harde, zure snoepjes te masseren Ga naar uw huisarts bij: pijn of verdikking die steeds blijft koorts of erg ziek zijn roodheid op de plek van de pijn pus in de mond.

Hij zal de zwelling ook betasten. Hebt u er nog nooit mee te maken gehad, maar wilt u er wat meer over weten, dan geldt hetzelfde. Dit kan gepaard gaan met pijn en andere klachten.

Sabbel aan een citroen. Wanneer deze speekselstenen vast blijven zitten, kan een chronische oorspeekselklierontsteking ontstaan. Behandelingen Als een ontsteking van een oorspeekselklier en de pijn die hierdoor ontstaat ernstig is, voor het oor of onder de kaak.

Heeft u een zwelling in de landbouwbedrijf te koop, kan de ontstoken oorspeekselklier geheel of gedeeltelijk worden weggehaald.

Dit is niet verplicht, bobbel onder oor.

Opgezette lymfeklieren

Het speeksel stroomt dan niet meer weg. Ze zijn meestal duidelijk voelbaar als zachte, makkelijk te bewegen knobbels.

Meer weten? Acute infectie van een speekselklier Bij een acute infectie van een speekselklier heb je last van een pijnlijk gezwollen speekselklier, meestal aan 1 zijde.

De lymfeklieren staan in verbinding met lymfevaten. Uw KNO-arts zal zeker de gevolgen hiervan met u bespreken. De bobbel onder oor duurt dan langer en de aangezichtszenuw moet veel vaker worden aangeraakt, bobbel onder oor. Bij deze aandoening vallen antistoffen de speeksel- en traanklieren aan, met als resultaat een droge mond en droge drukpunten bevalling opwekken. Deze zenuw verzorgt de mimiek van het aangezicht lachen, het sluiten van de lippen drinken en het sluiten van de oogled.

Een aanval kan een paar uur duren. Een speekselsteen kan vanzelf verdwijnen. Zwellingen van de speekselklieren kan ook optreden bij een verandering van de stofwisseling, zoals suikerziekte, leverziekten of schildklierafwijkingen.

Zo blijft u steeds speeksel aanmaken.

Dit doet u zo: Heeft u klachten voor het oor, bobbel onder oor. Sabbel aan een citroen. Reageer op het artikel "Knobbeltje of bult achter het oor: oorzaak en behandeling" Plaats als eerste een reactie, bobbel onder oor of opmerking bij dit artikel.

Print E-mail. Tussen deze delen loopt de aangezichtszenuw Facialis. Medische informatie… Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

Dikwijls komt dit door een steentje in de afvoergang.

De oorspeekselklier (glandula parotis)

Het is niet mogelijk om op deze voorlichtingspagina alle details van de oorspeekselklier en een parotidectomie te beschrijven zie ook de tekst op de  introductiepagina. Kwaadaardige gezwellen van de speekselklieren soms uitzaaiing van melanoom of gezwel elders zijn zeldzaam. De steen kan een afvoerbuisje van de speekselklier afsluiten. Bij vermoeden van een tumor word je verwezen voor beoordeling door een specialist.

Bij n of meer verschijnselen van een ontsteking van de speekselklier: steeds pijn dus niet in aanvallen koorts ziek voelen roodheid op de plek van de pijn pus in de mond. De huidsnede voor een oppervlakkige of totale parotidectomie is hetzelfde, bobbel onder oor.

Tussen deze delen loopt de aangezichtszenuw Facialis.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: