Geboorteakte legaliseren den haag

Datum van publicatie: 11.01.2021

Buitenlandse documenten registreren in de BRP. Vertalingen Documenten die door de afgevende instantie in het Frans, Duits of Engels zijn opgesteld, worden in de meeste gevallen geaccepteerd.

Is uw aanvraag niet compleet? Bent u Nederlander of bent u dit geweest of beschikt u over een Nederlandse verblijfsvergunning voor on bepaalde tijd verblijfsdocument III of IV kunt u de buitenlandse akte van geboorte, huwelijk, of overlijden na de registratie in de BRP ook laten inschrijven in de registers van de burgerlijke stand bij de afdeling Landelijke Taken.

Op deze pagina Hoe werkt het? De vertaler moet door een Nederlandse rechtbank zijn beëdigd. Denk bijvoorbeeld aan uw geboorteakte of huwelijksakte.

Het gaat daarbij om documenten waarvan de gegevens zo definitief zijn dat de afgiftedatum minder van belang is. Dan heeft u ook een recente Attestatie de Vita bewijs van in leven zijn nodig van dit kind. Als er rechtsfeiten in het buitenland hebben plaatsgevonden geboorteakte legaliseren den haag u verplicht die te laten registreren in de Basisregistratie Personen BRP van uw woongemeente! Menu Zoeken.

Hierin staat ook hoe u kunt betalen. Op deze pagina Voor wie.

U moet officiële buitenlandse documenten laten legaliseren. Legalisatie kan veel tijd kosten.
  • Home Legalisatie en vertaling van documenten.
  • Bent u in het buitenland geboren, getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? De documenten hiervan worden ook wel brondocumenten genoemd.

Het heeft geen zin om eerder gelegaliseerde documenten opnieuw te laten legaliseren. Heeft u een akte in het Engels, Frans of Duits? Is uw aanvraag niet compleet? Nodig bij de registratie Als u een buitenlands document wilt inschrijven, heeft u de volgende stukken nodig: Een geldig legitimatiebewijs. Zo voorkomt u lang wachten bij het stadskantoor.

  • Legalisatie en vertaling van documenten Inleiding. Beschikbaar op werkdagen van 9.
  • Home Producten Buitenlandse akte in Nederland registreren.

De akte moet origineel en tekenen begin bevalling hond zijn!

Stuurt u niet alle documenten op? Bij een asielstatus: een geldige Nederlandse verblijfsvergunning. Dit mag geen Nederlandse ambassade of Nederlands consulaat zijn. De originele akte blijft bewaard. Home Legalisatie en vertaling van documenten, geboorteakte legaliseren den haag. Als dit voor u geldt, moeten beide partners deze verklaring ondertekenen.

Vertaling van documenten

Alle documenten worden onderzocht op echtheid. Zo voorkomt u lang wachten bij het stadskantoor. Bij twijfel kan de gemeente naar een Nederlandse vertaling vragen. Dit kan een kopie van een Nederlandse identiteitskaart of paspoort zijn, maar ook een verklaring van ex- Nederlanderschap.

Dat is afhankelijk van de buitenlandse autoriteiten. De buitenlandse huwelijksakte wordt dan omgezet naar een Nederlandse akte. Lees de  eisen voor vertalingen van buitenlandse documenten. Geboorteakte legaliseren den haag maken. Voor een aanvraag bij de IND hebt u meestal buitenlandse documenten nodig.

Bijvoorbeeld: geboorteakte; huwelijksakte; overlijdensakte; echtscheidingsakte.

Voor wie kan het CDC bemiddelen

Vermelding geslacht wijzigen transgenders geboren in het buitenland. Ook leest er ook of uw document vertaald moet worden. Informatie legaliseren buitenlandse akten. Bent u in het buitenland geboren, getrouwd of een geregistreerd partnerschap aangegaan? Alle documenten worden onderzocht op echtheid.

Neem dan een machtiging mee en een kopie van het legitimatiebewijs van de persoon die u machtigt. Denk bijvoorbeeld aan uw geboorteakte of huwelijksakte! Dit is niet verplicht. Wilt u de geboorteakte van een kind registreren en woont dit kind niet in Nederland. Het gaat daarbij om documenten waarvan de gegevens zo zeereep noordwijk te koop zijn dat de afgiftedatum minder van geboorteakte legaliseren den haag is, geboorteakte legaliseren den haag.

Nodig bij de registratie Als u een buitenlands document wilt inschrijven, heeft u de volgende stukken nodig: Een geldig legitimatiebewijs. Dit mag geen Nederlandse ambassade of Nederlands consulaat zijn.

Buitenlandse geboorteakte in Nederland gebruiken

U hoeft dan niet opnieuw een gelegaliseerde akte uit het buitenland in te leveren. Extra kosten kunnen zijn: lokale kosten bij een gemeente of districtskantoor of koerierskosten.

Hoe lang de registratie duurt, verschilt van geval tot geval. Dan moet u het laten vertalen in één van deze talen.

Levert u de documenten voor iemand anders in. Lees de  eisen voor vertalingen van buitenlandse documenten. Dit afschrift komt van een Nederlandse ambassade of Nederlands consulaat-generaal in het buitenland.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
12.01.2021 11:28 Kerem:
U kunt bij gemeente Den Haag een verzoek indienen voor de omzetting van uw buitenlandse akte.