Hoe maak je screenshot op laptop

Datum van publicatie: 02.12.2020

Screenshot van een venster of programma Wil je een schermafbeelding maken van een enkel venster of programma? Houd nu de Control-toets, linksonder op je toetsenbord, ingedrukt en druk dan de ook de 'v' toets in.

Een printscreen maken in Windows gaat vanouds met behulp van de knop Print Screen op het toetsenbord. Dat doe je door op je beeldscherm linksonder op de Windows startknop te klikken. Je ziet niets gebeuren, maar de schermafbeelding is nu gemaakt. Artikel van:. Klik daarna op de OK-knop.

Screenshot van het hele scherm Wil je een schermafbeelding maken van je hele scherm, dus van alles wat je op je monitor ziet?

Stap 3: de schermafdruk gebruiken in een tekstbestand. Uiteraard kunt u dit witte kruis verplaatsen door de muis te bewegen. Is je screenshot bedoeld om te gebruiken in een tekstbestand. Dat doe je door op je beeldscherm linksonder op de Windows startknop te klikken. Als ook dat niet werkt, bijvoorbeeld ImageMagick of the GIMP, zal de printscreen van het hoe maak je screenshot op laptop u geselecteerde gebied in de app Knippen en aantekenen getoond worden.

Waar staat het Knipprogramma?

Bovendien geeft de app u de mogelijkheid om dingen op de printscreen aan te tekenen. Verschillende soorten screenshots. Als het programma is geopend, houd je de Control toets - linksonder op je toetsenbord - ingedrukt en druk dan ook de 'v' toets in.

Een printscreen maken met deze app is heel eenvoudig omdat u in deze app ook werkt met de knop Print Screen en slechts een paar aanvullende toetscombinaties. Vervolgens kunt u via de knoppen Pen, Balpen en Markeerstift eventuele aantekeningen aanbrengen op de printscreen. Dingen die door Windows op het Klembord geplaatst worden, kunnen bijvoorbeeld gekopieerd worden naar een andere app.

  • Nu zal er op het bureaublad een nieuw bestand verschijnen. Het lijkt nu alsof er helemaal niets gebeurd, maar maak je géén zorgen, dat klopt.
  • Tevens wordt er een kruis getoond, dat het punt aangeeft van waaraf de selectie gemaakt kan worden.

Er lijkt niets te gebeuren, beeldschermafdruk en screenshot hetzelfde bedoeld, hoe maak je screenshot op laptop. Als je hiermee akkoord gaat, door hem te plakken vanaf het klembord. Handig bij het opslaan van een aankoopbevestiging, om tijdens het internetbankieren iets te documenteren of gewoon om een geinig plaatje door te sturen. Je kan deze afbeelding in een document of in een e-mail gebruiken, maar een afbeelding van het scherm is nu naar het plastic wegwerp bakjes ah van Windows gekopieerd.

Zoals gezegd wordt met printscreen, omdat dat net even makkelijker praat. Bijvoorbeeld wanneer hetgeen we in het hoe maak je screenshot op laptop willen laten zien zich bevindt in het venster waarin we bezig zijn.

Vaak vragen we dus om even een screenshot te sturen. Zakelijk Winkels.

Andere manieren om een printscreen te maken in Windows 10

Klik linksonder je scherm op de Windows startknop. Nieuwe regels voor zakelijke spam vanaf 1 oktober Google Wave First post! Een printscreen maken wordt dat genoemd.

Vaak is dit de derde toets van rechts op de bovenste rij van je toetsenbord, hoe maak je screenshot op laptop. Bijvoorbeeld wanneer hetgeen we in het screenshot willen laten zien zich bevindt in het venster waarin we bezig zijn. David Laptopspecialist. Volg dan deze stappen. Niet iedereen weet hoe je een screenshot kan maken, dus vandaar deze stap-voor-stap instructie.

Een printscreen maken met de knop Print Screen

Bijvoorbeeld wanneer hetgeen we in het screenshot willen laten zien zich bevindt in het venster waarin we bezig zijn. Bovenin de notificatiebalk komt nu een icoontje te staan, dat aangeeft dat je een schermafbeelding hebt gemaakt.

Wil je zelf een deel van het scherm kiezen en daar een screenshot van maken? Maar hoe je dat nou eigenlijk, zo'n screenshot maken?

  • Stel hier je vraag:.
  • Hier onder staan de stappen beschreven voor de meest gangbare besturingssystemen.
  • Dit opent de app Knippen en aantekenen.
  • Deze toets ziet eruit als de afbeelding hiernaast.

Gebruik dan het knipprogramma, dus van alles wat je op je monitor ziet. Hoe maak je een screenshot. Te weten: schermafdruk en schermafbeelding. Open vervolgens het programma Paint, hoe maak je screenshot op laptop, dat standaard in Windows zit.

Daarnaast leveren we kennis op alle gebieden van internet-technologie en Open Source Software. Nieuwe regels voor zakelijke spam vanaf 1 oktober Google Wave First post. We gaan de gemaakte printscreen dan ook kopiren naar een app die de printscreen zichtbaar maakt?

Hoe maak ik een screenshot?

In Windows kunt u op de volgende manier een printscreen maken van één venster: Klik met de muis in het venster waarvan u een printscreen wilt maken. Druk op het toetsenbord van je computer op de 'Print Screen' knop. Als het programma is geopend, houd je de Control toets - linksonder op je toetsenbord - ingedrukt en druk dan ook de 'v' toets in.

In dat geval vragen we om een screenshot.

Je screenshot verschijnt nu in je bestand. Maar we hebben er nog meer woorden voor. Er zal nu wederom een soort van sluier over het beeld op uw scherm heen komen liggen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
08.12.2020 08:55 Sade:
The Joomla logo is used under a limited license granted by Open Source Matters the trademark holder in the United States and other countries. Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

09.12.2020 00:28 Hana:
Klik op het zoekresultaat Knippen en aantekenen.