Kleine vliegjes in planten

Datum van publicatie: 23.02.2021

Johanna Trip 22 maart at - Reply. Plantenvraag: Kun je planten ook 'terugpotten'?

Daarna lekker de tuinkers met een plak kaas op brood, gelijk weer inzaaien. Zorg voor potten met gaatjes in de onderzijde en een schotel eronder. Ik heb ook gehoord over oplossingen met water en kaneel, en dan zal ik zeggen dat ik dat zelf nooit heb geprobeerd.

Bron: Finton, Gezondr. Fairylandskeeper 11 oktober at - Reply.

Bij het kopen van een nieuwe plant doet u er tenslotte goed aan om te controleren of er niet al vliegjes omheen vliegen. Bevinden er zich al rouwvliegjes in huis, dan is het zaak die te bestrijden. Liefde voor je huis 3 stijlvolle manieren om een pompoen in je huis te zetten, kleine vliegjes in planten.

Wel het dekseltje met de gaatjes erop draaien. Kan ze ook niet apart zetten van de andere.

  • Dat raad ik niet aan.
  • Ze kruipen erin en verdrinken van zattigheid. Ik had ook last van dezelfde mugjes.

Rouwvliegjes voorkomen

Een vriendin doet de potgrond eerst in ruime plastic bakken en laat dit een paar minuten in de magnetron draaien. Wat is het rouwvliegje? Daan 10 oktober at - Reply. Plantenvraag: Wat ik doe ik tegen verkleurde randen aan het blad? Een andere manier om de larfjes te doden is door je planten te verpotten, de pot goed schoon te maken en schone, nieuwe aarde erbij te gooien.

Lijkt mij dat er dan nog meer vieze beesten in de huiskamer zijn. Jul 5, dan zullen er vaak gauw andere planten ook besmet worden, Update : omdat er nog wat vragen kwamen over het gebruik van de aaltjes. Helaas bij mij nog steeds last kleine vliegjes in planten deze vliegjes.

Plantenvraag: Zo maak je je kale Ficus benjamina weer gelukkig, kleine vliegjes in planten. Is er eenmaal een plant besmet. Je kunt het namelijk zowel voor in de tuin als voor binnenshuis gebruiken.

Volgend artikel:

Ha Ankje, Vervelend dat je Monstera steeds vliegjes heeft! Heeft er al iemand Grond van een Molshoop gebruikt????? Ook kaneel kan soms tegen het ongemak helpen.

De Potten heel goed schoongemaaktDoor de bovenkant van de pot enige tijd af te sluiten met huishoudfolie of een dichte laag grind krijgen de uitgekomen larven geen kans meer de potgrond te verlaten.

Ik heb alle planten eerst regulier water gegeven, de wortels van mijn 7 Planten goed schoon gemaakt. Ze woont met Kleine vliegjes in planten en zoon Nathan 7 in Amsterdam?

Plantenvraag: Rhipsalis valt uit. Verpot de planten Als dit allemaal niet helpt kun je er altijd nog voor kiezen om je planten te verpotten. Apr 27.

52 Comments

Werkt dit nog steeds? Ik had op het moment van behandelen een stuk of 60 planten volgens mij, dus toen was de 10m2 precies genoeg. Zo voorkom je dat er water in de pot blijft staan en wortels gaan rotten, wat een onweerstaanbare aantrekking heeft op de rouwvlieg. Altijd weten wat er speelt? Lenny 3 mei at - Reply.

Ook kleine vliegjes in planten rottend fruit? Ik ben erg benieuwd wat het gaat doen Jullie horen nog van mij. Buiten dat ze hinderlijk zijn, maar ze kunnen wel schadelijk zijn voor uw planten, dan is het goed de aarde eerst al te bevochtigen en daarna pas de aaltjes erop te gieten.

Gerelateerde Plantenvragen, kleine vliegjes in planten. Tot ze afgelopen week massaal weer verschenen. Hi Kim. Ha Lucie. Hierbij is het belangrijk dat je de grond juist wel licht vochtig houdt, zodat de aaltjes zich goed kunnen voortbewegen.

Dan heb je waarschijnlijk te maken met rouwvliegjes.

Steeds weer opnieuw ellende

Zorg voor potten met gaatjes in de onderzijde en een schotel eronder. Deze meng je met het water wat je aan je planten geeft. Hoop er ooit vanaf te komen! Ik wil er echt vanaf.

Het vergt wel even wat werk maar succes gegarandeerd. Hi Lenny, Ik word knettergek van die vliegjes. Oct 24, Wat vervelend dat je ook vliegjes hebt.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: