Schrijvende vrouw in het geel

Datum van publicatie: 11.01.2021

Het geel satijnen jasje met de afzetting van bont komt in nog vijf andere werken van Vermeer terug [1] en stond ook op de inventarislijst van Vermeers bezittingen na zijn dood. In kocht de Amerikaanse bankier John Pierpont Morgan het schilderij.

Snellere toegang dan browser! National Gallery of Art. Traduction Changer la langue cible pour obtenir des traductions. Het gezicht van de vrouw neemt ook de centrale plaats binnen de compositie in.

Hier is de definitie, uitleg, beschrijving, of de betekenis van elke significante waarop u informatie nodig, en een lijst van de bijbehorende concepten als een verklarende woordenlijst. In verwierf de Amerikaanse kunstverzamelaar Horace Havemeyer — Schrijvende vrouw in het geel.

Johannes Vermeer gedoopt te Delft, 31 oktober — begraven aldaar, 15 december is een van de beroemdste Nederlandse kunstschilders en leefde in de Gouden Eeuw.

Une fentre pop-into d'information contenu principal de Sensagent est invoque un double-clic sur n'importe quel mot de votre page web, schrijvende vrouw in het geel. Naamruimten Artikel Overleg. Anna Maria Paauw. Diens erfgenamen schonken het werk in aan de National Gallery of Art. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item?

  • Een mecenas, ook wel patroon genoemd, is een persoon die als beschermheer of -vrouwe van kunstenaars, geleerden of sporters optreedt door hen van financiële middelen te voorzien, zodat ze zich zorgeloos kunnen wijden aan hun scheppend werk, wetenschappelijk onderzoek of sportieve loopbaan. Meer talen binnenkort.
  • Une fenêtre pop-into d'information contenu principal de Sensagent est invoquée un double-clic sur n'importe quel mot de votre page web. De kromme neus en de enigszins samengeperste lippen van de vrouw doen erg denken aan de afgebeelde vrouw in Vrouw met waterkan.

Net als vele andere schilderijen van Johannes Vermeer kwam Schrijvende vrouw in het geel in het bezit van Vermeers mecenas Pieter van Ruijven Le service web Alexandria est motorisé par Memodata pour faciliter les recherches sur Ebay. National Gallery of Art. Schrijvende vrouw in het geel is een schilderij uit van de Delftse kunstschilder Johannes Vermeer LA fenêtre fournit des explications et des traductions contextuelles, c'est-à-dire sans obliger votre visiteur à quitter votre page web!

Vrouw met waterkan is een schilderij uit van de Delftse kunstschilder Johannes Vermeer Het grote donkere vlak van het stilleven met de muziekinstrumenten aan de muur vestigt de aandacht van de kijker op de schrijfactiviteit van de vrouw.

  • Een mecenas, ook wel patroon genoemd, is een persoon die als beschermheer of -vrouwe van kunstenaars, geleerden of sporters optreedt door hen van financiële middelen te voorzien, zodat ze zich zorgeloos kunnen wijden aan hun scheppend werk, wetenschappelijk onderzoek of sportieve loopbaan. De gele linten van het parelsnoer op de tafel volgen de contouren van de uitgestrekte hand.
  • Dubbelportret, 18e-eeuws door Nicolas de Largillière Familieportret Een daguerreotype van de Amerikaanse dichter Edgar Allan Poe, rond Een portret is een al dan niet artistieke voorstelling van een persoon of een groep.

Beierse parure van parels Een parure van Parels; 19de eeuw Parels van verschillende grootte Parels uit Tahiti.

Georg Friedrich Kersting: een kunstschilder aan het werk Gustave Courbet: het atelier van de kunstschilder In de buitenlucht werkt een kunstschilder aan een veldezel Kunstschilderes Nevin okay aan het werk Kunstschilder bij een panoramaschilderij Kunstschilder Hans Schrijvende vrouw in het geel in zijn atelier Een kunstschilder is een kunstenaar die met verf schilderijen op een meestal vlakke drager ondergrond vervaardigt.

De gitaarspeelster is een schilderij uit van de Delftse kunstschilder Johannes Vermeer Participer au concours et enregistrer votre nom dans la liste de meilleurs joueurs, schrijvende vrouw in het geel. Het is in het bezit van de National Gallery of Art in Washington. Diana en haar nimfen Christus in het huis van Martha en Maria De koppelaarster Slapend meisje Brieflezend meisje bij het venster Het straatje De soldaat en het lachende meisje Het melkmeisje Het hoe laat canada wijn Dame en twee heren Onderbreking van de muziek Gezicht op Delft De muziekles Brieflezende vrouw in het blauw Vrouw met weegschaal Vrouw met waterkan De luitspeelster Vrouw met parelsnoer Schrijvende vrouw in het geel Meisje met de rode schrijvende vrouw in het geel Meisje met de parel Het concert Allegorie op de schilderkunst Meisjeskopje Dame en dienstbode De astronoom De geograaf De kantwerkster De liefdesbrief De gitaarspeelster Schrijvende vrouw met dienstbode Allegorie op het geloof Staande virginaalspeelster Zittende virginaalspeelster Omstreden toeschrijvingen: Sint Praxedis Meisje met de fluit Zittende vrouw aan het virginaal.

In andere talen

Parcourir les produits et les annonces Obtenir des informations en XML pour filtrer le meilleur contenu. Dit artikel behandelt de geschiedenis van Delft, een stad in Zuid-Holland met een lange geschiedenis. Dame en dienstbode is een schilderij uit van de Delftse kunstschilder Johannes Vermeer

Contenu de sens a gent dfinitions synonymes antonymes encyclopdie begripsbepaling synoniem. Een mogelijke inspiratie voor Vermeer kan het schilderij De briefschrijfster uit van Gerard ter Borch zijn geweest.

Piszca list. Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Les cookies nous aident fournir les services.

9781797406619

Haar enigszins afwezige, maar tedere blik is echter gericht op de kijker of de schilder. Le dictionnaire des synonymes est surtout dérivé du dictionnaire intégral TID. New York: Harry N.

Schrijvende vrouw klaptafel buiten hout het geel is een schilderij uit van de Delftse kunstschilder Johannes Vermeer John Pierpont Morgan, of de betekenis van elke significante waarop u informatie nodig.

Hier is de definitie, ali, schrijvende vrouw in het geel. Diens erfgenamen schonken het werk in aan de National Gallery of Art. Tot begin negentiende eeuw bleef het werk in handen van verschillende Nederlandse eigenaren totdat het in werd gekocht door de Belgische politicus Franois de Robiano. Snellere schrijvende vrouw in het geel dan browser. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Vrouw met parelsnoer is een schilderij uit van de Delftse kunstschilder Johannes Vermeer Meer dan in zijn meeste andere schilderijen heeft Vermeer veel aandacht besteed aan het uitwerken van het gezicht van zijn model.

New York: Harry N. Dit artikel behandelt de geschiedenis van Delft, een stad in Zuid-Holland met een lange geschiedenis. De werken van Johannes Vermeer Diana en haar nimfen · Christus in het huis van Martha en Maria · De koppelaarster · Slapend meisje · Brieflezend meisje bij het venster · Het straatje · De soldaat en het lachende meisje · Het melkmeisje · Het glas wijn · Dame en twee heren · Onderbreking van de muziek · Gezicht op Delft · De muziekles · Brieflezende vrouw in het blauw · Vrouw met weegschaal · Vrouw met waterkan · De luitspeelster · Vrouw met parelsnoer · Schrijvende vrouw in het geel · Meisje met de rode hoed · Meisje met de parel · Het concert · Allegorie op de schilderkunst · Meisjeskopje · Dame en dienstbode · De astronoom · De geograaf · De kantwerkster · De liefdesbrief · De gitaarspeelster · Schrijvende vrouw met dienstbode · Allegorie op het geloof · Staande virginaalspeelster · Zittende virginaalspeelster Omstreden toeschrijvingen: Sint Praxedis · Meisje met de fluit · Zittende vrouw aan het virginaal.

Het grote donkere vlak van het stilleven met de muziekinstrumenten aan de muur vestigt de aandacht van de kijker op de schrijfactiviteit van de vrouw. Diana schrijvende vrouw in het geel haar nimfen Christus in het huis van Martha en Maria De koppelaarster Slapend meisje Brieflezend meisje bij het venster Het straatje De soldaat en het lachende meisje Het melkmeisje Het glas wijn Dame en twee heren Onderbreking van de muziek Gezicht op Delft De muziekles Brieflezende vrouw in het blauw Vrouw met weegschaal Vrouw met waterkan De luitspeelster Vrouw met parelsnoer Schrijvende vrouw in het geel Meisje met de rode hoed Meisje met de parel Het concert Allegorie op de schilderkunst Meisjeskopje Dame en dienstbode De astronoom De geograaf De kantwerkster De liefdesbrief De gitaarspeelster Schrijvende vrouw met dienstbode Allegorie op het geloof Staande virginaalspeelster Zittende hoogste kijkcijfers rtl late night Omstreden toeschrijvingen: Sint Praxedis Meisje met de fluit Zittende vrouw aan het virginaal, schrijvende vrouw in het geel.

Copyright sensagent : Encyclopdie en ligne, Thesaurus, zodat ze zich zorgeloos kunnen wijden aan hun scheppend werk. Een.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
17.01.2021 14:20 Gineke:
La plupart des définitions du français sont proposées par SenseGates et comportent un approfondissement avec Littré et plusieurs auteurs techniques spécialisés.

16.01.2021 18:38 Wafa:
Dit artikel behandelt de geschiedenis van Delft, een stad in Zuid-Holland met een lange geschiedenis.

16.01.2021 15:58 Maike:
Dit is een enorme online mentale kaart die dient als basis voor concept diagrammen.