Gratis patroon jurk maat 122

Datum van publicatie: 20.02.2021

Keer het bovenstukje door de schouder en strijk alles mooi glad. Zorg dat de kraag het stiksel bedekt. O leuk!

In dat geval blijft echter het uiteinde van de naad onder de oksel een beetje zichtbaar, na het omkeren. Ik maakte echter al versies met plooien van 1 cm en 1,5 cm en ook deze vallen mooi.

Bij het printen van de gratis patronen waarvoor mijn welgemeende dank stel ik vast dat bij maat 92 en bij maat 98 hetzelfde patroonmaat getekend staat. Leg ze op de schoudernaad en speld de gerimpelde rand op de ronding van de armsgaten.

Tineke 28 juli, Naai de plooi bovenaan vast.

Om de plaats van de plooien te verzekeren kan je deze eerst eens doorstikken. Hoi, heb een foutje gemaakt bij het knippen.

Groetjes Marlieke. Heel mooi modelletje. Bedankt op voorhand voor je antwoord.

Ik heb er inmiddels al meerdere gemaakt.

Season favorites

Zorg dat je aan beide kanten even grote mouwen hebt. Dit is eerste kledingstuk wat ik maakte en ben helemaal verliefd op dit patroon. Anoniem 06 juli, Zolang je nog niets vastgenaaid hebt, kan je nog wat spelen met de breedte en het aantal plooien. Toska 27 februari om Opmerking:   De jurk valt redelijk kort.

Scroll to top. Dank je wel om het met ons te willen delen. Plooi het beleg 2 cm naar buiten om goede kant op goede kant. Deel gerust je resultaat op facebook of instagram met de Lucyjurk. Op stuk gratis patroon jurk maat 122 zit een kleine stippelijn. Heb hem inmiddels ook aangepast en er overslagvariant van gemaakt.

Fons & Sien

Iris Rossaert 5 juni  at  am Beantwoorden. Iris Rossaert 24 mei  at  am Beantwoorden. Ik heb beide patronen geprint en op elkaar gelegd, net dezelfde grootte. Vouw het ovaal dubbel over de langste kant met de goede stofkant naar buiten.

Unknown 12 ontzetting ouderlijk gezag vader, het knopenbeleg moet namelijk doorlopen in de rok.

Naadwaarde 1cm is hier inbegrepen. Speld en naai vast. Als ik eraan begin, neem ik je uitleg er zeker bij. Unknown 1 februari om Strijk nu ook de zijkant van het knopenbeleg 1 cm om naar binnen zoals we eerder deden gratis patroon jurk maat 122 het bovenstuk, Klopt dit wel.

Voor jongens!

Knip de patroondelen en kleef ze aan elkaar A aan A, B-B, …. Hier is de naadwaarde niet inbegrepen. Wat heb je nodig? So Naais 05 april, Hier tel je zelf nog 1cm naadwaarde bij.

  • Ik ben mijn hoofd aan het breken hoe ik dat oplos.
  • De eerste hangt hier al een poosje bij oma in de kamer.
  • Dus als je uiteindelijk op papier dat 6cm x 6cm blokje hebt en na meet weet je dat de maten kloppen!
  • Stik de zijkant dicht op 1 cm van de rand.

Bedankt voor het leuke patroon. Iris May - My first backpack Geen kleding, maar wel een tof gratis patroontje. Je gaat nu de zijnaden sluiten. Moet zeggen heb ook lopen stoeien met recht van verzet aanmelden polosluiting en bij mijn eerste jurkje ging het toch fout alleen een leek ziet dat niet haha. Strijk nu ook de zijkant van het knopenbeleg 1 cm om naar binnen zoals we gratis patroon jurk maat 122 deden bij het bovenstuk, naai niet volledig vast.

Nu moet ik deze rimpelen alvorens deze aan het bovenstukje te bevestigen. Let op, het knopenbeleg moet namelijk doorlopen in de rok. Heb je ook een versie in maatgratis patroon jurk maat 122.

Handmade with love – blog

Voorlopig is de jurk beschikbaar in maat Super leuk jurkje. Naai vast en keer het mouwbeleg naar buiten. Ik zorg ervoor dat de stof tussen midden en zijnaad is opgebruikt.

Unknown 05 juli, Anoniem 16 april. Dank je wel voor het leuke gratis patroon en de duidelijke uitgebreide beschrijving.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
22.02.2021 15:26 Albert-Jan:
De rok van dit patroon heeft niet veel rimpels. Keer de stof naar de goede stofkant en strijk de zoom van twee centimeter.

24.02.2021 23:50 Kelsey:
Waarschijnlijk de laagjes niet goed aangesloten of op elkaar gelegd?