Hoeveel roepia is een euro

Datum van publicatie: 03.11.2020

Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Vaak is daar onderdeel van dat er in niet-euro-landen geen vaste kosten worden berekend voor betalen of voor geldopnames.

Toegang tot de Borobudur en Prambanan is niet goedkoop, maar het wel absoluut waard. Conclusie is dat het rechtstreeks betalen met bankpas of creditcard voordeliger is dan eerst geld trekken en dan contant betalen.

Angklung en Gedung Sate. De nationale munteenheid van Indonesië is de Indonesische rupiah. Wij hanteren hier de koers van de valutamarkten zelf. Lees Meer Vliegtickets Zo vlieg je goedkoop naar Indonesië.

Via Creditcard.

Naamruimten Artikel Overleg, hoeveel roepia is een euro. Lees meer over je budget voor backpacken in Indonesi en gebruik onze handige calculator. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Qua eten en drinken is Indonesi een van de goedkoopste landen van Azi, zeker als je bij lokale warungs eet.

Lees Meer Eten Alles over het heerlijke Indonesische eten.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item. Geld trekken in Indonesië met een bankpas is dus vrijwel altijd goedkoper dan met een creditcard. Tips over wat je niet mag missen en de verborgen pareltjes.
  • Qua eten en drinken is Indonesië een van de goedkoopste landen van Azië, zeker als je bij lokale warungs eet. De afleiding van een munteenheid van een edelmetaal komt vaker voor, vergelijk de woorden gulden en goud.
  • De woorden roepia en roepie zijn afgeleid van het Sanskriet rupya dat zilver betekent.

Account Options

De naam "roepia" een variant van de naam roepie in India werd voor het eerst geïntroduceerd tijdens de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog in plaats van de "gulden", en na het eind van de oorlog gaf de Javasche Bank kort zijn eigen roepia uit als vervanging. De beste koers vind je op GWK Travelex.

Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Om die reden gebruiken wij hier overdag de valutakoersen van gisteren en pas tegen de avond de wisselkoersen van vandaag. In de maanden daarna zou de roepia zich evenwel weer gedeeltelijk herstellen, tot ongeveer op een dollar, waarna er weer een periode van relatieve stabilisatie kwam. Hoe exotischer de valuta die je wilt hebben, hoe meer wisselkoersopslag je betaalt.

  • Die koers is normaal gesproken gelijk aan de koers op de valutamarkten.
  • Als je ook op de kleinere eilanden van Indonesië wilt rondtrekken raden we je aan van te voren genoeg rupiah mee te nemen.

Kijk dus even rond. Na een devaluatie in september was de dollar ongeveer nieuwe roepia waard. Geld Indonesi De nationale munteenheid van Indonesi is de Indonesische rupiah. In onze berekening voor contant geld wisselen hebben we al rekening gehouden met de mate van courantheid van de Indonesische roepia.

Tips over wat je niet mag missen en de verborgen pareltjes. De creditcardmaatschappijen stellen dagelijks de koers vast waartegen zij de volgende dag afrekenen. Die koers hoeveel roepia is een euro normaal gesproken gelijk aan de koers op de valutamarkten.

Eigenschappen Indonesische Rupiah

Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Indonesië.

In een kinderliedje is er bijvoorbeeld sprake van dua ribu perak wat feitelijk staat voor tweeduizend roepia. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken.

Weergaven Denksport japanse puzzel uitleg Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.

Reisgids Indonesi De zes leukste routes door Indonesi beschreven, hoeveel roepia is een euro. In onderstaande tabel hebben we een aantal van de veelvoorkomende kosten van je reis door Indonesi opgeschreven.

Bij grote bedragen zie je overigens ook forse verschillen tussen de diverse banken ontstaan. Lees Meer Eten Alles over het heerlijke Indonesische eten.

Top Indonesische Rupiah (IDR) Wisselkoersen

Niet elke daarvan accepteert ook maestro maar echt een probleem zal dit niet worden. Naamruimten Artikel Overleg. Als je vaker per jaar geld trekt of betaalt in het buitenland, zou je ook eens moeten kijken naar de luxere betaalpakketten van de banken. Wikimedia Commons.

Je kunt beter onze tabellen gebruiken om een goed beeld van de wisselkosten te krijgen. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet. We gaan uit van het bedrag in euro's dat je in de calculator hebt ingevuld. Bij het betalen met een creditcard is de wisselkoersopslag meestal iets hoger dan bij het betalen met een bankpas, hoeveel roepia is een euro. In decemberwerd er een nieuwe roepia van oude roepia's ingevoe?

Naamruimten Artikel Overleg. Als je echt goedkoop wilt reizen kun je voor 20 tot 25 euro per dag wel rondkomen.

Indonesische Rupiah omrekenen

Categorieën : Munteenheid Economie van Indonesië. Bij grote bedragen zie je overigens ook forse verschillen tussen de diverse banken ontstaan. Meer Indonesië. Sam Ratulangi.

Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. Tips over wat je niet mag missen en de verborgen pareltjes. Ook bij contant geld wisselen zijn er twee soorten kosten: de vaste kosten per transactie en de koersopslag: het verschil tussen aankoopkoers en verkoopkoers. Uiteraard verschillen de prijzen wat per restaurant en bestemming.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: