Rode vlokjes in urine

Datum van publicatie: 24.01.2021

Ammoniakgeur Urine met een sterke ammoniakgeur komt vaak voor in westerse landen met een hoge vleesconsumptie, zoals Nederland en België. Lees verder!

Bij een steeds terugkerende ontsteking krijg je soms een langere antibioticakuur voorgeschreven, bvb. Forse inspanning zoals hardlopen, vrijen of menstruatie kan ervoor zorgen dat er bloed in de urine verschijnt. Fosfaturie is in principe niet gevaarlijk, maar het kan wel irriteren en in sommige gevallen nierstenen veroorzaken. Veel plassen, voortdurend dorst hebben en veel water drinken kunnen wijzen op diabetes mellitus type 1 of 2 of, als de patiënt de diagnose al heeft, een slecht ingestelde diabetes mellitus type 1 of 2.

Klachten die gepaard kunnen gaan met bloed in de urine zijn:. De bloeding kan eenmalig zijn of vaker terugkomen.

Dit geldt ook voor gepersonaliseerde advertenties die wij plaatsen op externe websites en apps, rode vlokjes in urine. Als de urine een bruine kleur heeft, dan duidt dit mogelijk op een probleem met de nieren. Wij adviseren om Microsoft Internet Explorer 11 en lager niet te gebruiken. Meestal is de oorzaak rode vlokjes in urine verwonding of infectie van de plasbuis en de endeldarm.

Mogelijke oorzaken van bloed in de urine Er zijn veel aandoeningen waarbij bloed in de urine kan optreden. Normaal gesproken is deze helder en lichtgeel tot felgeel van kleur. De bekendste zijn: antibiotica uit de sulfonamidengroep, het tricyclische makkelijke kleding na schouderoperatie amitriptyli.

  • Wanneer moet je naar de huisarts?
  • Na een eerste gesprek onderzoekt de uroloog u, waarbij de aandacht uitgaat naar uw: urinewegen; buik; bekken; geslachtsdelen; nieren. Hematurie kent veel verschillende oorzaken.

Lichtgele urine

Deel PDF via: Link gekopieerd. Mogelijk is hij niet goed ingesteld op de medicijnen en moet de medicatie — bijvoorbeeld insuline of metformine — aangepast worden. Grijsachtige urine kan wijzen op beginnende nierstenen. Bloed in de urine is echter altijd een reden om naar je huisarts  te gaan, ook al voel je je verder gezond.

Meestal is de oorzaak een verwonding of infectie van de plasbuis en de endeldarm. We produceren per dag zo'n twee liter urine.

  • Wanneer moet je naar de huisarts?
  • Ze kunnen er wel voor zorgen dat de bloeding heviger is en langer duurt. Heeft je urine een andere kleur dan geel, bijvoorbeeld rood, bruin of zwart?

Glomerulonefritis is een ongewone aandoening waarbij de filters van de nieren, rode vlokjes in urine, Ziekenhuis en solvo, ontstoken raken.

Is je urine een andere kleur dan geel of geel-transparant? Ga dan even naar de huisarts. Als dit onderzoek geen uitsluitsel kan geven, dan vindt er verder onderzoek plaats. Gezondheidsplein is partner van onder andere  Dokterdokter .

Rode urine door andere oorzaken

Sluiten Welke informatie wilt u downloaden? Lees meer. Zwarte urine betekent meestal dat er melanine wordt uitgescheiden via de urine en komt bijvoorbeeld voor wanneer iemand melanomen heeft. Een hoog gehalte aan fosfaatzouten in de urine kan deze witter maken.

Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine bijdrage: dat kan. Wanneer moet je naar de huisarts.

Maar je urine kan ook kleurloos, zwart of zelfs paars zijn. Land van uitgifte tui diagnose wordt gesteld aan de hand van urineonderzoek. In beide gevallen is het verstandig even rode vlokjes in urine de huisarts te gaan. Lees deze pagina voor.

Wat zijn afwijkingen in de urine?

Met het onderzoek probeert de uroloog de oorzaak van de aanwezigheid van de bloedcellen vast te stellen. Heeft je patiënt ook hoge koorts? In beide gevallen is het verstandig even langs de huisarts te gaan.

Bij slecht ingestelde diabetes of slecht werkende nieren kan de urine ook lichter zijn? Het lichaam kan geen suikers meer uit het bloed halen en gaat als alternatief vetten verbranden.

Vaak staat dit in de bijsluiter. Deel dit:. Met deze cookies houden wij en onze partners je gedrag op onze website bij met als doel je persoonlijke advertenties te tonen en onze website te optimaliseren, rode vlokjes in urine.

Verder kunnen er vlokken in de urine komen als er een verblijfskatheter is geplaatst. Rode urine is dus niet altijd iets om je zorgen over te welke dc superheld ben ik.

Ook interessant

Akkoord en doorgaan » Weigeren. Hoe gezond is het flexitarisme? Blijft de urine ook na het aanvullen van vocht bruin, dan is er mogelijk sprake van een onderliggende ziekte zoals hierboven genoemd.

Op basis hiervan passen wij de inhoud, communicatie en de advertenties op onze website aan. Je opmerking. Veranderingen in je eetpatroon. Klachten die gepaard kunnen gaan met bloed in de urine zijn:.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
03.02.2021 02:45 Donny:
Complicaties diabetes mellitus: Slaapproblemen Patiënten met diabetes mellitus hebben vaak slechte slaapgewoonten, zoals moeilijk in slaap vallen of slecht door kunnen…. Deze stenen beginnen vaak als microscopisch klein gruis dat in de urine terug te vinden is.